08. Zoek je een andere bewindvoerder?

Soms klikt het niet meer met je bewindvoerder en lukt het niet om dit op te lossen. Als het echt niet lukt kun je een andere bewindvoerder zoeken en vragen om een wijzing van bewindvoerder.

Wijziging van bewind

Een verzoek tot wijziging van de bewindvoerder beoordeelt de rechter ook. Als de bewindvoerder dit verzoek indient, ontvang jij, de bewindvoerder en de andere belanghebbenden hiervan bericht. Als jij het verzoek indient krijgen de bewindvoerder en belanghebbenden hiervan bericht en worden zij over dit verzoek gehoord.

Je kunt ook een andere professionele bewindvoerder benaderen met de bedoeling om van bewindvoerder te veranderen. De aangezochte bewindvoerder moet dan eerst contact opnemen met de bestaande bewindvoerder om de situatie te bespreken. Pas daarna kun je een verzoek tot ontslag en benoeming bij de rechter indienen. Bij het verzoek moet de aangezochte bewindvoerder een schriftelijke reactie van de bestaande bewindvoerder te voegen, zodat duidelijk is dat dit contact heeft plaatsgevonden.

Een wijziging van bewindvoerder kan ook plaatsvinden vanwege ontslag van de bestaande bewindvoerder of vanwege het overlijden van de bestaande bewindvoerder.

Wil je overstappen van bewindvoerder of heb je andere vragen over opheffing of wijziging? Neem gerust contact met ons op!