Zit een client die je helpt, financieel in de knoei?
Kampt een van je huurders of werknemers met schulden?

Als je iemand echt wilt helpen, is verwijzen soms het beste.
Maar dan wel naar een betrokken en betrouwbare partij.

DKV BEWINDVOERING IS ER VOOR JOU!

Wanneer je merkt dat iemand geen grip meer heeft op zijn financiële situatie, kan beschermingsbewind een oplossing bieden. DKV Bewindvoering helpt mensen van een – saldo naar een + saldo en zorgt voor rust en overzicht. 

DKV Bewindvoering onderscheidt zich door een open en persoonlijke aanpak, toegankelijkheid en gedegen vakkennis. Omdat wij ook deurwaarder zijn, weten wij alles van schulden en de rechten van mensen met schulden. 

Dit alles maakt ons tot een partij waar je mensen met een gerust hart naar kunt verwijzen. 

Hoe merk je of iemand financieel in de knoei zit?

De meeste mensen praten daar niet graag over en proberen vaak juist hun problemen te verbergen. 

Er zijn echter signalen die kunnen wijzen op problematische schulden. 

Zo zien mensen met deze problemen er vaak moe en gestrest uit. Op het werk kan het je opvallen dat er best veel privégesprekken worden gevoerd (met schuldeisers en incassobureaus) of dat er voorschotten worden gevraagd of geld wordt geleend bij collega’s. Verder kan het huis er verwaarloosd uitzien met veel ongeopende post. Mensen ontvangen je liever niet thuis en mailtjes blijven lang onbeantwoord. En zo zijn er nog meer dingen die – in combinatie – duiden op geldproblemen.

Wil je meer weten over deze signalen en ze altijd bij de hand hebben? Vraag dan hieronder onze signaleringskaart aan. 

Bedankt voor je bericht

Je ontvangt zo snel mogelijk de aangevraagde informatie! 

Hoe reageer je?

Ga het gesprek aan als je vermoedt dat er schuldenproblemen spelen. Maar doe dat met respect en oordeel niet. Kijk samen wat je kunt doen om te helpen. 

Wijs bijvoorbeeld op de mogelijkheid van beschermingsbewind via DKV Bewindvoering.

Wij hebben ook een praatplaat voor klanten, die duidelijk schetst wat de stappen zijn en hoe DKV Bewindvoering samen met de klant werkt aan een gezonde financiële situatie. 

Van – saldo naar + saldo.

Bedankt voor je bericht

Je ontvangt zo snel mogelijk de aangevraagde informatie!

Wat is beschermingsbewind?

Beschermingsbewind is een wettelijke maatregel die als doel heeft het vermogen te beschermen van meerderjarige personen die door hun situatie niet goed voor hun eigen financiën kunnen zorgen. Dit kan het gevolg zijn van sociale omstandigheden, lichamelijke of psychische problemen, of problematische schulden. 

De rechtbank wijst een onafhankelijke partij aan als bewindvoerder. Deze wordt verantwoordelijk voor het beheer van het geld en de bezittingen van de betrokkene. De bewindvoerder staat onder toezicht van de rechter en legt jaarlijks verantwoording af voor zijn werk. 

De persoon die onder bewind staat, mag niet meer zelf beslissen over zijn goederen en vermogen, maar blijft handelingsbekwaam. Hij mag bijvoorbeeld wel zonder toestemming van de bewindvoerder zelf een testament maken, maar niet zijn huis verkopen.

Beschermingsbewind bij problematische schulden?

DKV is een ervaren en betrouwbare bewindvoerder met een eigen aanpak. Schulden beheren en wegwerken is onze specialiteit. Omdat wij ook deurwaarder zijn, zijn wij vertrouwd met het omgaan met schulden en zijn wij goed op de hoogte van de bestaande regelingen en de rechten van klanten. 

open en persoonlijk


Voor ons staat voorop dat wij klanten helpen hun financiële situatie weer gezond te krijgen.
Wij kiezen daarbij voor een open en persoonlijke aanpak. 

Bij ons geen geheim adres, maar een fysieke kantoorlocatie. Gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor, bij de cliënt thuis of bij een hulpverlener. Klanten kunnen ons dagelijks bellen en zijn dus niet gebonden aan een vast telefonisch spreekuur. 

snelle actie


Wie contact opneemt met DKV, zit binnen een week bij ons aan tafel voor een intakegesprek. Daar leggen we helder uit hoe alles in zijn werk gaat en hoe het zit met de kosten en vergoeding daarvan. 

En we geven eerlijk aan of beschermingsbewind in de gegeven situatie een geschikt middel is. Als we daar samen toe besluiten, dienen we de aanvraag in bij de rechtbank.

Is er meteen al een urgent probleem – bijvoorbeeld omdat huisuitzetting dreigt, dan wachten wij niet op de officiële goedkeuring van de aanvraag, maar helpen wij direct.


DKV Bewindvoering helpt

Zo kom je met DKV snel weer in het jusite spoor!